ХМІЛЬНИК - ФУТБОЛ


Громадська організація "Хмільницька районна федерація футболу"

ЗУСТРІЧ ФУТБОЛЬНИХ ВИПУСКНИКІВ

20 лют. 2018 р.

ВЕЛИКОГО ТРЕНЕРА

 

Нещодавно Хмільницька ДЮСШ зібрала у своєму залі людей, які усією душею відданні «грі мільйонів» та безпосередньо його величності футболу.

Приводом стала перша «Зустріч футбольних випускників» тренера Гунствіна Валерія Івановича.

Участь взяли вихованці різного віку, зокрема, гравців, що виступали у 70-ті роки за легендарну команду «Спартак».

Варто зауважити, що даний спортивний колектив свого часу успішно виступав на республіканському рівні виборюючи престиж та визнання Хмільницького краю. Під час урочистого відкриття змагань організатори заходу подякували футбольним старійшинам за їхній вклад у розвиток футболу  та вшанували пам'ять померлих гравців хвилиною мовчання.

Далі перед присутніми виступив директор школи Бабюк М.М., який зауважив про важливість такого роду зустрічей, визнав роботу тренера Гунствіна В.І. у Хмільницькій ДЮСШ як задовільну та пообіцяв, що даний турнір набуде обрисів традиційного.

Також виступали Олексій Рябцев, Найчук Станіслав, Мовчан Володимир, Бялківський Олег та Савчук Олександр.

Всі вони  висловлювали тези про важливість футболу в житті кожного з нас, дякували ветеранам футболу за приклад для молодого покоління.

Після урочистої частини розпочався сам турнір. На футбольному полі зустрілися три команди.

З них, насамперед, хочеться виділити ветеранську дружину «Підприємець».

Ця команда впродовж багатьох років займає почесні лідерські місця на змаганнях ветеранів всеукраїнського значення. Інші дві команди: «Гладіолус», що складалася з випускників молодших випускників Гунствіна Валерія Івановича та запрошена команда з міста Вінниці - «Рошен».

Першу гру грали «Підприємець» та «Гладіолус».

Це було видовищне і захопливе дійство, що до останнього проходило в інтригуючій боротьбі.

Варто відмітити, що різниця у віці команд не позначалася на їх грі.

Проте в кінцівці матчу «Гладіолус» здобув все-таки перевагу над суперником з рахунком 7:4.

Далі «Гладіолус» зустрівся із командою «Рошен», але не витримавши набраного темпу поступився в запеклій боротьбі – 5:7.

В завершальній грі змагань «Рошен» зустрівся із «Підприємцем». Останні не втративши шансів на перемогу у турнірі в цілому почали матч по спортивному агресивно і декілька разів по ходу матчу вигравали, не даючи суперникам будь-яких натяків бодай на нічию.

Проте після перерви гості з Вінниці відпочивши й набравшись азарту, почали грати з великим завзяттям і заслужено досягли успіху – 7:5.

Отже, за підсумками турніру першою стала команда «Рошен», другою «Гладіолус» та відповідно третьою «Підприємець». Після завершення змагання команду переможця нагородили пам'ятним кубком та  «Рошенівці» вирішили залишили його у пенатах Хмільницької ДЮСШ, після чого Кубку за згодою учасників було надано статус перехідного.

Загалом усі учасники «Зустрічі футбольних випускників» зауважили, що захід пройшов на високому організаційному рівні.

Подякували тренеру – Гунствіну Валерію Івановичу та директору спортивної школи – Бабюку Миколі Миколайовичу, а також вирішили проводити зустрічі у подібному форматі щорічно.