ХМІЛЬНИК - ФУТБОЛ


Громадська організація "Хмільницька районна федерація футболу"

ЗВІТ громадської організації «Хмільницька районна федерація футболу»

9 груд. 2019 р.

про проведену роботу у 2019 році

Даний звіт спрямований на підведення підсумків роботи ГО «ХРФФ», а саме описує всі футбольні змагання, що були проведені під егідою федерації у поточному році.

За 2019 футбольний сезон було проведено та прийнято участь у наступних змаганнях:

1. Чемпіонат Хмільницької прем’єр-ліги 2019 футзал

2. Кубок сільської ліги 2019 з малого футболу

3. Кубок Хмільницького району з футболу серед юнаків

4. Чемпіонат сільської ліги 2019 з малого футболу

5. Участь в ІІ-му етапі проведення обласних літніх сільських спортивних іграх Вінниччини 2019 року серед сільських та селищних  територіальних громад від Хмільницького району з малого футболу

6. Кубок Миру 2019 з малого футболу

7. Чемпіонат сільської ліги футзал 2019

8. Участь в Битві професіоналів

 

1.Чемпіонат ХПЛ футзал 2019

Участь в змаганнях прийняло 15 футзальних команд. Матчі відбувалися в одне коло та проходили на базі ДЮСШ м.Хмільника з 19 січня по 23 березня. Оскільки призерів не вдалося визначити за підсумками зіграних 105 матчів, згідно Регламенту змагань було зіграно «золотий матч» та «бронзовий турнір». 

В результаті чого переможцем змагань стала команда «Хмільник», другу сходинку посіла команда «Візит», третє місце "Торнадо". Загалом було зіграно 109 матчів. Переможець змагань отримав кубок та грамоту, кожен гравець – грамоту та медаль. Команди, що зайняли 2 та 3 місця – грамоти та медалі.  За підсумками змагань було визначено переможців в наступних номінаціях:  кращий нападник; кращий воротар; кращий захисник; кращий молодий гравець (вік до 21 року).  Всі номінанти нагороджені грамотами та пам’ятними статуетками.

 

2. Кубок сільської ліги 2019 з малого футболу

В змаганнях приймали участь збірні команди гравців, що народилися, проживали, або проживають в сільській місцевості. З метою визначення та підготовки команди району для участі в 2-му етапі проведення обласних літніх сільських спортивних іграх Вінниччини 2018 року серед сільських та селищних  територіальних громад від Хмільницького району з малого футболу дозволялося грати гравцям в одній команді не більше як із двох сільських рад. Загалом участь в спортивному заході прийняло 6 команд.

Змагання проводяться в кілька етапів: груповий та фінальний за правилами малого футболу.

Груповий етап проводився за територіальним принципом: захід с.Качанівка та схід с. Вишенька, де дві перші команди потрапляли до фінального етапу, який проводився в с.Уланів. Зіграно 10 матчів.

Володарем Кубка стала команда "Олімпік" с.Вишенька, 2 місце – Жданівська ОТГ, 3 місце - "Уланів" с.Уланів. Переможець отримав Кубок. Команди та її гравці, які зайняли І, ІІ та ІІІ місця, були нагороджені особистими грамотами та медалями, відповідно до зайнятих місць. За рішенням оргкомітету було визначено кращих гравців в наступних номінаціях: кращий воротар; кращий захисник; кращий нападник; кращий гравець. Всі номінанти нагороджені грамотами та пам’ятними статуетками.

 

3. Кубок Хмільницького району з футболу серед юнаків

9 червня в селі Вишенька проведено Кубок серед юнаків шкільного віку. Змагання традиційно відбуваються серед навчальних закладів територіальних громад, де є відділення футболу Уланівської ДЮСШ. Переможцем стала команда Уланівської ЗОШ. Всі команди-призери були нагороджені грамотами та медалями, переможець отримав Кубок.

 

4. Чемпіонат сільської ліги 2019 з малого футболу

Змагання проходили на полях Хмільницького району з 08 червня по 11 серпня. Участь прийняло 7 сільських команд, які змагалися в два кола. В результаті зіграних 66 матчів чемпіоном стала команда "Уланів" с.Уланів, «Жданівська ОТГ» - друга, "Цукорагропром" с.Жданівка – треті.

Команда переможець нагороджена кубком, гравці-призери  - особистими грамотами та медалями, відповідно до зайнятих місць.

 

5. Участь в ІІ-му етапі проведення обласних літніх сільських спортивних іграх Вінниччини 2019 року серед сільських та селищних  територіальних громад від Хмільницького району з малого футболу

Команда «Уланів» прийняла участь в змаганнях за вихід до фінальних ігор обласних літніх сільських спортивних іграх Вінниччини 2019 року серед сільських та селищних  територіальних громад від Хмільницького району з малого футболу. Ігри походили в селі Глухівці Козятинського району, де команда району зайняла в групі ІІ місце.

 

6. Кубок Миру 2019 з малого футболу

12 – 13 жовтня в районі було проведено вже традиційний Кубок Миру (розпочато у 2015 році) серед сільських команд. Змагання проводяться в кілька етапів: груповий та фінал. Участь прийняло 6 команд. Груповий етап проводиться за територіальним принципом: Зона А с. Уланів та Зона Б с. Вишенька. Фінал проводився в селі Качанівка. 

У фінальному матчі, де зустрілися команди "Олімпік" с.Вишенька та "Цукорагропром" с.Жданівка, перемогла остання. Третє місце за командою «Уланів».

Переможець отримав Кубок. Команди та її гравці, які зайняли І, ІІ та ІІІ місця, були нагороджені особистими грамотами та медалями, відповідно до зайнятих місць. За рішенням оргкомітету було визначено кращих гравців в наступних номінаціях: кращий воротар; кращий захисник; кращий нападник; кращий гравець. Всі номінанти нагороджені грамотами та пам’ятними статуетками.

 

7. Чемпіонат сільської ліги футзал 2018

Участь у футзальних матчах, що проходили на базі залу Жданівської ЗОШ, прийняло 5 сільських команд. ігри проходили в два кола з 26 жовтня по 23 листопада. 

Цьогоріч переможцем стала команда «Уланів», "Цукорагропром" с.Жданівка – другі, "Фенікс" с.Вишенька – треті.

Переможець отримав Кубок. Команди та її гравці, які зайняли І, ІІ та ІІІ місця, були нагороджені особистими грамотами та медалями, відповідно до зайнятих місць.

 

8. Битва професіоналів

Наразі ГО «Хмільницька районна федерація футболу» сприяє ГО «Хмільницька міська федерація футболу» в проведенні футзальних змагань «Битва професіоналів - 2019», які стартували в залі Хмільницької ДЮСШ 24 листопада. Участь у спортивному заході приймає 11 колективів фізкультури та спорту, зокрема, району.

 

Висновок.

В цілому футбольний сезон Хмільниччини проведено на достатньо високому організаційному рівні. Проведено 6 змагань, взято участь в 2-х. Поряд зі всім вищеперерахованим прикрим є той факт, що команда, яка представляла район на обласних змаганнях, «Візит» с. Соколова, закінчивши пристойно Першу лігу розіграшу 2018-2019, на сезон 2019-2020 не заявилася. Головна причина: відсутність необхідних коштів для утримання команди та брак місцевих виконавців належного рівня для отримання відповідного результату. В даний час проводиться робота щодо відновлення виступів місцевої команди на обласному рівні.