ХМІЛЬНИК - ФУТБОЛ


Громадська організація "Хмільницька районна федерація футболу"

Результати зібрання Ради представників

30 трав. 2014 р.

від 28 червня поточного року

Як вже зазначалося мотивацією такої зустрічі була ситуація, яка відбулася під час матчу попереднього туру між командами “Юніор” та “Уланів”.

Варто зазначити, що з’явилося 9 представників із 12 наявних, а також група підтримки із Ш.Гребельської команди. Нажаль суддя матчу на зібрання не з’явися, при цьому передавши протокол матчу через заступника голови ХСГО “РФФ” Івана Маліновського.

В даному протоколі було зазначено: Матч завершився на 79 хв. у зв’язку з тим, що гравець «Юніора» та ФК «Уланова» не порозумілися між собою, почали штовхатись та виражатись нецензурною лексикою, і це призвело до того, що вболівальники почали вибігати та виїжджати на поле з погрозами та рукоприкладством (мова оригіналу).

З даної трактовки здавалося, що все зрозуміло: гравці поспорили між собою, до них долучилися вболівальники, після чого суддя прийняв рішення про завершення матчу, оскільки не бачив можливості його продовжити. Це ніщо інше, як технічна поразка 0-3. Але ми всі люди і маємо спочатку розібрати ситуацію, щоб як мінімум убезпечити її повторення в майбутніх матчах.

Тож після оприлюднення вердикту судді відбулося жваве обговорення даної ситуації як безпосередніми учасниками гри так і свідками із інших команд нашого Чемпіонату.

Висловлювалися різні варіанти виходу. Хтось говорив на емоціях, інші звертались “до букви закону”, тобто Регламенту змагань та загально прийнятих правил гри.

В ході майже 2-х годинної зустрічі було чітко встановлено, що суддя протягом гри не надавав явної переваги жодній із команд, а припускався помилок як в одну так і іншу сторону, що і призвело до втрати контролю за грою. Саме про це наголошували, як гравці обох команд так і свідки матчу.

Розглянувши різні варіанти, зваживши як на моральну сторону ситуації так і на спортивну, зважаючи на Регламент змагань, було вирішено:

Рекомендувати команді “Уланів” переграти на нейтральному полі із іншим суддею гру із командою “Юніор”, або ж дограти тих недостаючих 10 хв. при рахунку 2-1 на їх користь (термін відповіді – до 04 червня); Утриматися від призначення на завчасно відомі конфліктні та принципові матчі Чемпіонату та Кубку Козяра Олександра, а також Бакуна Василя. Попередити представників всіх команд, що в разі зриву гри з причини місцевих вболівальників до команди буде вжито дисциплінарні санкції, зокрема, заборона грати визначену кількість Радою представників команд домашні матчі на місцевому полі.    

 Шановні, давайте не забувати, що ми згуртувалися щоб грати у футбол, а не показувати свої сили в маханні руками та вживанні нецензурної лексики.

На майбутнє переконливо прошу всіх назначених суддів писати в протоколах про всі проблемні моменти, які унеможливлюють проведеннюя матчу. Це, зокрема, й стосується підготовки полів. Мужики не жартуйте – один раз поставимо поразку домашній команді за не належний стан поля, або заборонимо гравцю-хулігану приймати участь у змаганнях – тоді вже смішно не буде.

Сподіваюсь на розуміння вище написаного!