ХМІЛЬНИК - ФУТБОЛ


Громадська організація "Хмільницька районна федерація футболу"

В новий футбольний сезон

8 січ. 2014 р.

з новим форматом змагань

Питання формату двох ліг вже неодноразово піднімалося, але щоразу відкладалося, як таке "що не на часі".

Проаналізувавши рівень команд, зокрема, взявши до уваги окремі рахунки матчів останнього Кубку ХПЛ, сьогодні можна чітко сказати: потрібно робити дві ліги. Насамперед для того щоб кожен матч був цікавим та носив у собі певну інтригу, а не, як це часто буває, перетворювався на банальне набивання різниці м'ячів.

Також процесу двох ліг сприяє факт кількості команд учасниць вищезгаданого Кубку ХПЛ - 16.

Одразу заспокою можливих противників нововведення та дещо песимістично налаштованих людей:  ніхто не буде відділяти 8 кращих в одну сторону, а інші 8 в іншу!

Все буде по іншому. Команди самі оберуть де їм краще буде реалізувати свої футбольні потуги. Тобто вирішальним стане саме амбіційність команд!

Далі, в залежності від остаточного вибору, сформуються дві ліги: традиційно - "прем'єр-ліга" та нова - "перша ліга".

Також не є обов'язковим дотримання однакової кількості команд у лігах.  Повторююсь: вибір за вами!

Крім вищезгаданого, дволіговість дасть можливість командам, що раніше навіть теоретично не могли цього зробити, поборотися за призові місця. Хай це буде у слабшій лізі, але це все ж таки визнання серед рівних собі!

Розумію, що в основному будь яке нововведення (не залежно від сфери нашого життя) приживається дещо важкувато, але в даному випадку - це єдиновірний крок, крок вперед!

Зрозуміло, що тепер в кожній лігі буде менше команд, але змагання відбуватимуться в два кола! Це не тільки компенсує кількість матчів, а й дозволить нам насолодитися незабутніми подвійними протистояннями рівних суперників!

Шановні, не є головним в якій із ліг прийматиме участь твоя команда, головне в тім де вона зможе себе показати як борця!

І наостанок. Щоб як найскоріше запустити цей процес прошу всіх представників команд - учасниць Чемпіонату як прем'єр-ліги так і першої ліги зв'язатися зі мною для обговорення організаційних моментів.

Наразі орієнтованим початком змагань є наступна дата: 18 січня. Хоча все залежить від вашої активності!

 

Віктор Гричанюк